Please reload

Zoeken op tags

LATEST NEWS

Recente berichten

February 22, 2018

January 30, 2018

Please reload

Interview met alumnus Caspar Vos

February 8, 2018

"Het Akoesticum Talent Programme is een pressure cooker."
 

Pianist Caspar Vos maakte met het Elgar ensemble deel uit van de eerste editie van het Akoesticum Talent Programme. Hij keert in 2018 terug als featuring alumni.

 

“Met mensen samenspelen die je niet kent, is spannend en ongelooflijk leerzaam. Het ATP is een soort pressure cooker: in korte tijd word je als ensemble klaargestoomd om het slotconcert te spelen. Het was zo intensief dat ik niet eens buiten ben geweest.

 

Elke dag waren we hard aan het werk: muziek maken, masterclasses volgen, eten, drinken en optreden. Ik was deze intensiviteit wel gewend als solopianist, maar niet met een heel ensemble. In die zes dagen voel je je groeien in de muziek. 

De opzet van het programma brengt je in allerlei nieuwe en onverwachte situaties en leert je ter plekke hoe je ermee om moet gaan. Die ervaring is goud waard. Het absolute hoogtepunt waren de masterclasses van pianist Jean-Bernard Pommier. Zijn lessen waren erg inspirerend, net als zijn verhalen. Wat hij heeft meegemaakt, met wie hij allemaal heeft gespeeld! Het is een levende legende. 

 

Ook de masterclass van David Dolan over improvisatie in klassieke muziek was bijzonder. Improvisatie is een kunst die verloren is gegaan in de klassieke muziek, terwijl Beethoven en Mozart ter plekke een hele cadens verzonnen. Als je thuis bent in improvisatie, is dat een enorme verrijking. Tijdens zo’n masterclass merk je pas hoe strak we ons vasthouden aan het kader van de geschreven noten.”

 

Caspar Vos speelt met het Elgar Ensemble tijdens het openingsconcert in Akoesticum op 23 februari. Voor meer informatie en tickets klik hier.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Archief

New insights, new skills, new friends

2018 © Akoesticum  For Questions /  contact us at talentprogramme@akoesticum.org                                         Created by 20|80